یک برنامه خواندن کتاب مقدس ساده در سه‌ قدم برای کودکان

برای ایجاد جهان‌بینیِ کتاب مقدسی باید ذهنمان از کلام خدا اشباع شود. برای این، خواندن و ارتباط مکرر با کتاب مقدس در طول عمرمان لازم است. هرچه زودتر شروع به خواندن کلام کنیم، وقت بیشتری هم خواهد بود که کلام خدا به اعماق وجودمان تراوش کند. به‌خاطر همین یکی از بزرگترین هدایایی که می‌توانیم به کودکان بدهیم کمک کردن برای عادت به خواندن کتاب مقدس است.

برنامه‌های متعددی برای خواندن کتاب مقدس وجود دارد که کودکان بزرگتر در طول یک سال کتاب مقدس را کامل بخوانند. اما همانطور که بزرگسالان چنین برنامه‌هایی را روز سال نو شروع می‌کنند و بعد اعتراف می‌کنند که ادامه منظم برنامه رفته رفته سخت می‌شود و تا روز ولنتاین بیشتر طول نمی‌کشد. چند روز عقب می‌افتیم، تلاش می‌کنیم روزهای از دست رفته را جبران کنیم و در نهایت از روی ناکامی کلا منصرف می‌شویم.

این یه روش سادۀ سه قدمی است که برای کمک به کودکان در خواندن قسمت بزرگی از کتاب مقدس ایده‌ آل است.

قدم شماره ۱ – جدول

یک برگ کاغذ یا مقوای دوطرفه تهیه کنید و در گوشه بالای صفحه یک طرف بنویسید ”عهد عتیق” و در طرف دیگر بنویسید ”عهد جدید”. تمام کتاب‌های مربوط به هر عهد را با تعداد فصول جلوی آنها بنویسید. برای مثال، پیدایش که ۵۰ فصل دارد، کنار کلمه ”پیدایش” عدد ”۱ ۲ ۳ ۴ ۵ … ۵۰” را بنویسید. برای دانلود نمونه‌ای از این جدول اینجا کلیک کنید.

قدم شماره ۲ – برنامه

با پیروی از این برنامه روزی یک فصل را بخوانید. (تعداد فصول در داخل پرانتز اشاره می‌شوند.)

یکشنبه: شعرگونه [مزمور (۱۵۰); امثال (۳۱); جامعه (۱۲); غزل غزلها (۸)]

دوشنبه: تورات [پیدایش (۵۰); خروج (۴۰); لاویان (۲۷); اعداد (۳۶); تثنیه (۳۴)]

سه‌شنبه : تاریخ عهد عتیق [یوشع (۲۴); داوران (۲۱); روت (۴); اول سموئیل (۳۱); دوم سموئیل (۲۴); اول پادشاهان (۲۲); دوم پادشاهان (۲۵)]

چهارشنبه: تاریخ عهد عتیق [اول تواریخ (۲۹); دوم تواریخ (۳۶); عزرا (۱۰); نحمیا (۱۳); استر (۱۰); ایوب (۴۲)]

پنجشنبه: انبیای عهد عتیق [اشعیا (۶۶); ارمیا (۵۲); مراثی ارمیا (۵); حزقیال (۴۸); دانیال (۱۲); هوشع (۱۴); یوئیل (۳); عاموس (۹); عوبدیا (۱); یونس (۴); میکاه (۷); ناحوم (۳); حبقوق (۳); صَفَنیا (۳); حَجَّی (۲); زکریا (۱۴); ملاکی (۴)]

جمعه: اناجیل و تاریخ عهد جدید [متی (۲۸); مرقس (۱۶); لوقا (۲۴); یوحنا (۲۱); اعمال (۲۸)]

شنبه: نامه‌های عهد جدید [رومیان (۱۶); اول قرنتیان (۱۶); دوم قرنتیان (۱۳); غلاطیان (۶); افسسیان (۶); فیلیپیان (۴); کولسیان (۴); اول تسالونیکیان (۵); دوم تسالونیکیان (۳); اول تیموتائوس (۶); دوم تیموتائیوس(۴); تیتوس (۳); فیلیمون (۱); عبرانیان (۱۳); یعقوب (۵); اول پطرس (۵); دوم پطرس (۳); اول یوحنا (۵); دوم یوحنا (۱); سوم یوحنا (۱);یهودا (۱); مکاشفه (۲۲)]

ممکن است بخواهید برای کودکان کوچکتر برنامه را کمی تغییر دهید. شما می‌توانید بعضی بخش‌ها (مثلاً انبیای عهد عتیق) را تا آنها به سن بالغ‌تر برسند، حذف کنید.

قدم شماره ۳ – علامت‌گذاری

بعد از اینکه کودک فصلی را می‌خواند، از او بخواهید تا همان فصل را روی کاغذ علامت‌ بزند. هر کتاب که تمام می‌شود آن را با ماژیک علامت‌گذار هایلایت کنید تا در صفحه مشخص شود و به چشم بیاد. علامت‌گذاری فصول خوانده شده حس موفقیت و پیشرفت را به کودکان می‌دهد.

برنامه همین است. همین قدر ساده.

کلید موفقیت

کلید موفقیت انعطاف‌ پذیر بودن است. اگر کودک یک روز را جا انداخت، بگذارید ادامه بدهد و به بخش بعدی برود. نگران نباشید اگر بیشتر از یک سال طول بکشد. عجله‌ای نیست. مُصر باشید اما ملایم، تشویقش کنید تا اجبار. هدف این است که در بچه شما عادتِ خواستنِ خواندن کتاب مقدس پرورش داده شود. حتی اگرکودک توان ندارد در طول یک سال یا دو سال برنامه را کامل تمام کند، اگر آنها برنامه را مرتب انجام دهند به هر حال قسمت بزرگی از کتاب مقدس را خواهند خواند که همین پایه محکمی برای تعامل آنها در آینده با کلام خدا می‌شود.

این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.