جان پای‌پر


جان پای‌پر (دارای مدرک دکترای الهیات از دانشگاه مونیخ) معلم کلام خدا، و بنیان‌گذار سازمان خدمات مسیحی به نام DesiringGod.org و رییس دانشگاه الهیاتی بیت‌لحم می‌باشد. او به مدت سی و سه سال در کلیسای تعمیدی بیت‌لحم واقع در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه‌سوتا به خدمت شبانیِ ارشد مشغول بود. پای‌پر بیش از ۵۰ کتاب را به رشتۀ تحریر درآورده است. شماری از کتابهای او از این قرارند: مشتاق خدا. زندگی خود را به هدر ندهید. این ازدواج زودگذر. دودمان. آیا خدا می‌خواهد همه نجات یابند؟


سرانجام زنده‌ام

امروزه، کلیسای انجیلی با تعهدی تازه به فعالیتهای اجتماعی مشغول است و خود را به گونه‌ای متعهد نموده است که برای رفع نیازهای جامعه و جهانی که در آن به سر می‌برد از هیچ‌گونه نیکویی دریغ نکند. اگرچه این اقدام به دلایل بسیاری اقدامی صحیح و قابل تحسین است، یکی از خطرهای امروزی و البته همیشگی‌اش این است که مبادا «اعمال نیک» جای «خبر خوش» را بگیرند. این حقیقتِ کلام عیسی مدام باید به ما یادآوری شود: «شخص را چه سود دارد که تمام دنیا را ببرد و جان خود را ببازد؟» (متی ۱۶:‏۲۶).

کتاب «سرانجام زنده‌ام» به قلم جان پای‌پر، با زبانی گویا و لحنی که خواننده را به هیجان می‌آورد، تعلیم کتاب‌مقدس در خصوص مفهوم تولد تازه را شرح می‌دهد. مژدۀ انجیل - یعنی این مژده که محض فیض خدا و به واسطۀ ایمان به مسیح و مرگ و کفارۀ کاملاً بسندۀ او انسان می‌تواند کاملاً آمرزیده شود و به حیاتی جدید تولد تازه یابد که تا ابد ماندگار است - پیغامی است که باید آن را درک نمود و باور کرد و پذیرایش شد و آن را اعلام نمود تا در نتیجه‌اش تبدیل و تغییر واقعی در زندگی رخ دهد.

«باید شما از سر نو مولود گردید» (یوحنا ۳:‏۷) «بایدی» است که جرأت نداریم آن را به «نباید» تبدیل کنیم. این کتاب، به شفافی و به زیبایی، حقیقت و ضرورت و روند تولد تازه را توضیح می‌دهد. خطاب به همۀ کسانی که دربارۀ ایمان مسیحی کنجکاو هستند و خطاب به همۀ کسانی که عمیقاً سرسپردۀ مسیح و طریقهایش هستند عرض می‌کنم که بیایید و این کتاب را بخوانید و به جلال یگانه امیدِ تک‌تک گناهکاران بنگرید، بیایید و به معجزۀ تولد تازه بنگرید که حیات تازه‌ای در مسیح پدید می‌آورد که تا ابد ماندگار است.


پنجاه دلیل چرا عیسی به دنیا آمد تا مصلوب شود

چه بسا مهم‌ترین سوالاتی که شاید برای یک نفر پیش بیاید، این سوالات باشند: چرا عیسی مسیح مصلوب شد؟ چرا این‌همه عذاب کشید؟ مصلوب شدن و رنج و عذاب او برای من چه کاربردی دارد؟ و بلاخره اینکه، چه کسی او را مصلوب کرد؟ پاسخ سوال آخر این است که خدا او را مصلوب کرد. عیسی پسر خدا بود. رنج و عذاب عیسی رنج و عذابی بی‌مانند بود. کل پیغام کتاب‌مقدس ما را به سمت این سوال هدایت می‌کند.

در صحبت از مرگ عیسی، تأکید اصلی بر دلیل مرگش نمی‌باشد؛ بلکه بر معنا و مفهوم مرگ او تأکید است. این کتاب به همین مقوله پرداخته است. جان پای‌پر با مراجعه به عهدجدید پنجاه دلیل را در این رابطه گردآوری نموده است. او با این پنجاه دلیل به مهم‌ترین سوالی پاسخ می‌دهد که هر یک از ما باید با آن رو‌به‌رو شویم: خدا با تسلیم نمودن پسرش به چنگال مرگ، چه دستاوردی را برای گناهکارانی مثل ما حاصل نمود؟


دیدن و چشیدن عیسی مسیح

عیسی مسیح کیست؟

شما هرگز شخصاً او را ملاقات نکرده‌اید و کسی را نمی‌شناسید که او را ملاقات کرده باشد. اما برای شناخت او راهی وجود دارد. چگونه؟ عیسی مسیح آن کسی که از الوهیت برخوردار است و شخصیتش در کتاب‌مقدس مکشوف گشته دارای زیبایی روحانی و کمال منحصر به فردی است که مستقیماً با جانهای ما سخن می‌گوید و ندا سر می‌دهد: «بله، چنین است.» این حقیقت مثل آن است که وقتی به خورشید می‌نگریم کاملاً واضح و بدیهی است که می‌دانیم خورشید روشن و تابان است یا وقتی عسل را می‌چشیم می‌دانیم که طعمش شیرین است.

جان پای‌پر این کتاب را با این امید به رشتۀ تحریر درآورده است که همگان عیسی را آن که واقعاً هست ببینند و بالاتر از همۀ چیزهای دیگر از او لذت ببرند.


مجموعه پرسش و پاسخ (کلیسای تعمیدی)

مجموعه پرسش و پاسخ به چه معنا است؟

در این روش، به طور معمول، مجموعه پرسشهایی مطرح می‌شوند که بر مبنای کتاب‌مقدس به آنها پاسخ و در موردشان توضیح داده می‌شود.

این مجموعه حاصل بازنویسی «مجموعه پرسش و پاسخ کلیسای تعمیدی» است که نخستین بار در سال ۱۶۸۹ به همت کلیسای تعمیدی، در بریتانیای کبیر، به قلم درآمد، سپس در سال ۱۷۴۲ انجمن تعمیدیِ فیلادلفیا آن را پذیرفت و مورد استفادۀ خود قرار داد. این مجموعه از مجموعه پرسش و پاسخ معروف و شناخته‌شده‌ای به نام «وِست مینِستر» که از مسیحیان اصلاح‌گرا به شمار می‌رفتند الگو گرفته است.


سپیده‌دم شادی بی‌زوال

فصل میلاد مسیح یکی از پرجنب و جوش‌ترین فصل‌های سال است. اما فصل تأمل و تفکر نمودن بر این روز خاص هم هست. فصل مهیا شدن برای آمدن عمانوییل است. فصل از راه رسیدن خدای ازلی و ابدی‌مان در جسم شکننده و زودآسیب ما انسان‌ها است.

از میان بی‌شمار روزهای شگفتی‌آفرین تاریخ، این روز شگفتی‌‌ترین شگفتی تاریخ است. این روز چنان بهت‌آور است که جشن یک‌روزه برای آن بسنده نیست. پس، با جشن گرفتن روزهای پیش از عید میلاد مسیح، این جشن را طولانی‌تر می‌کنیم و بر شادی این میلاد می‌افزاییم.

این بیست و پنج متن کوتاه، اثر جان پای‌پر، از اول دسامبر آغاز می‌گردند و تا روز میلاد مسیح ما را با خود همراه می‌کنند. امیدواریم خدا با این مطالب تأمل‌انگیز به شما انگیزه بخشد تا عیسی را ژرف‌تر و دلپذیرتر بستایید. باشد که خدا با این کتاب به شما کمک کند تا مسیح را در روزهای عید میلادش در کانون جشن و سُرور خود قرار دهید.



کتاب حاضر «ویروس کرونا و مسیح» دعوت نامه‌ای از طرف «شبان جان پایپر» به خوانندگان سراسر جهان است که بر صخرۀ مستحکم عیسی مسیح بایستند. عیسای مسیحی که روح ما در او آرامی می‌یابد، او که بر همۀ چیز حکمرانی می‌کند و اهداف نیکو و حکیمانۀ خود را برای کسانی که بر او اعتماد دارند، اجرا می‌نماید. شبان جان پایپر شش سوال در مورد آنچه که خدا از طریق ویروس کرونا انجام می‌دهد را مطرح کرده و سوالات را یک به یک مطابق با کتاب‌مقدس پاسخ می‌دهد. او خاطر نشان می‌کند که خدا در این لحظۀ تاریخی در حال انجام کار خدایی خود می‌باشد.

من این کتاب کوچک را در آخرین روزهای ماه مارس ۲۰۲۰ ، در اوایل شیوع جهانی «بیماری ویروس کرونا» می‌نویسم. ویروس کرونا که به اختصار کووید- ۱۹ معروف است. این ویروس روی ریه‌ها تأثیر می‌گذارد و در بدترین حالت با خفگی بیمار را می‌کشد.

اوّلین مرگ حاصل از این ویروس در ۱۱ ژانویه سال ۲۰۲۰ در چین گزارش شد. امروز در حالیکه این کتاب را می‌نویسم صدها هزار مورد عفونت در سراسر جهان وجود دارد، با ده‌ها هزار کشته. هنوز هیچ نوع درمان شناخته شده‌ای وجود ندارد.

وقتی این کتاب را بخوانید، خیلی بهتر از من خواهید دانست که مسائل چگونه پیشرفت خواهند کرد. بنابراین، احتیاج نیست به جزئیات اقدامات انجام شده برای کاهش انتشار ویروس یا عوارض اقتصادی تحمیل شده بپردازم. دورهمی‌ها، مسافرت‌ها، کنفرانس‌ها، جلسه‌های کلیسایی، سینماها، رستوران‌ها، مسابقات ورزشی و مشاغل تقریباً همه متوقف شده است.

این بی سابقه نیست - نه در سطح جهانی یا در آمریکا. در اپیدمی جهانی آنفلوانزای سال 1918 (بر اساس برآورد مراکز کنترل بیماری)، پنجاه میلیون تن در سراسر جهان مُردند. بیش از پانصد هزار تن از این افراد در ایالات متحده بودند. مردم علائم را صبح احساس می‌کردند و تا شب فوت می‌کردند. اجساد را از جلوی درب خانه‌ها بر می‌داشتند تا به قبرهایی که توسط بولدوزر حفر شده بود منتقل کنند. مردی به دلیل نداشتن ماسک به ضرب گلوله کشته شد. مدارس تعطیل شده بود. خادمین کلیسا از واقعۀ حارماگدون (زمان‌های آخر زمان)‌ صحبت کردند.

در این مرحله، به نظر می‌رسد که ویروس کرونا به اندازۀ همۀ‌گیری آنفولانزای 1918 خطرناک است، اگر خطرناک‌تر نباشد. میزان مرگ و میر مشابه است، اگر برای ویروس کرونا در سطح جهانی بیشتر نباشد، و فرد می‌تواند تا دو هفته ویروس کرونا داشته باشد و از آن بی خبر باشد، و بنابراین می‌تواند آن را بطور گسترده‌تری انتشار دهد.

اکنون در این زمان شکننده بودن این جهان احساس می‌شود. پایه‌های به ظاهر محکم آن در حال لرزیدن هستند. سوالی که باید بپرسیم این است که، آیا بر صخره ایستاده ایم؟ صخره‌ای که هرگز نمی‌تواند لرزانده شود؟

www.kanoneketab.com

 

این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.