نماد سایت کانون انجیل

چگونه همسایۀ مسلمان خود را محبت نماییم؟

همان‌طور که پاسخهای فراوانی برای این پرسش وجود دارد، راه‌های بسیاری نیز برای خوبی نمودن و بدی نکردن وجود دارد. «محبت به همسایۀ خود بدی نمی‌کند» (رومیان ۱۳:‏۱۰). محبت «در همه‌چیز صبر می‌کند و همه را باور می‌نماید. در همه حال، امیدوار می‌باشد و هر چیز را متحمل می‌باشد» (اول قرنتیان ۱۳:‏۷). مواردی که می‌خواهم به آنها اشاره کنم نکاتی هستند که به نظرم می‌رسد لازم باشد در زمانۀ ما بر آنها تأکید و توجه گردد.

[پیوست: اشاره به اینکه دشمنانمان را محبت نماییم به این معنا نیست که این‌طور نتیجه‌گیری شود که همۀ مسلمانان با مسیحیان دشمن هستند یا نسبت به آنها حس کینه‌ورزی و خصومت دارند. مسلمانان دشمنِ مسیحیان نیستند و حتی اغلب مهمان‌نواز و مهربان و با محبت هستند. نکته اینجا است که حتی وقتی کسی با ما دشمنی می‌ورزد (چه در زمینۀ مذهب چه غیره) ما باز هم باید محبت ورزیم.

لازم است نکتۀ دیگری نیز شفاف گردد. وقتی می‌گویم محبت ما را می‌خواند که به شکلهای عملی به دیگران نیکویی ورزیم و در رفع نیازهای ایشان بکوشیم، منظورم این نیست که شرط این یاری رساندن صرفاً این باشد که یک مسلمان به مسیحیت روی آورد. محبتِ عملی شهادتی بر محبت مسیح است و این محبت در جایی که بیشترین نیاز را احساس کند از شهادت دادن دریغ نمی‌کند. این دقیقاً بر خلاف ماهیت ایمان نجات‌بخش است که کسی به اجبار یا به خاطر نیاز مالی وادار شود که ایمان آورد. ایمان نجات‌بخش این است که بدون اینکه احساس کنیم در تنگنا قرار داریم به عیسی ایمان بیاوریم و او را چون منجی‌مان و خداوندمان و بالاترین گنجینه‌مان بپذیریم. عیسی راهِ رسیدن به گنجینه نیست؛ او خودش گنجینه است.]

۱. چه آنها شما را دوست داشته باشند چه نداشته باشند، دعا کنید که برکتِ مسیح را تمام و کمال تجربه نمایند.

۲. به شکلهای عملی به آنها نیکویی ورزیم و در رفع نیازهای ایشان بکوشیم.

۳. وقتی شخصاً خطایی به شما صورت می‌گیرد و به شما بدی می‌شود تلافی نکنید.

۴. تا جایی که به شما مربوط می‌شود با آنها در صلح و دوستی زندگی کنید.

۵. با اعلامِ حقیقتِ مسیح به آنها جویای آن باشید که از گناه و محکومیت آزاد گردند و در این آزادی شادی نمایند.

۶. با نشان دادنِ راه، عیسی مسیح، جدی و کوشا مشتاق این باشید که ایشان نیز همراه با شما در آسمان به پدر بپیوندند.

۷. سعی کنید معنای گفته‌هایشان را درک نمایید تا بتوانید با درکی صحیح آنها را تصدیق یا نقد کنید، نه اینکه بر اساس ذهنیتی قبلی و یا گژاندیشی و درست متوجه نشدن منظورشان سخنان آنها را بسنجید.

۸. با اشک و زاری، به ایشان هشدار دهید که اگر ایمان نیاورند که عیسی مسیح منجی‌شان است که مصلوب گشت و از مردگان برخاست و او است که گناهانِ جهان را برمی‌دارد، در غضب خدا هلاک خواهند شد.

۹. با گفتن اینکه «مسلمانان خدای حقیقی را می‌پرستند» آنها را گمراه نکنید و بدیشان امید کاذب نبخشید.

این جمله که «مسلمانان خدای حقیقی را می‌پرستند» تصویر مثبتی را از دلِ مسلمانان ارائه می‌دهد و باعث می‌شود تقریباً همه این ذهنیت را داشته باشند که مسلمانان خدای حقیقی را می‌شناسند و او را دوست می‌دارند و حرمت می‌نهند. اما عیسی حالت واکنش انسانها به خودش را سنگ محکی قرار داده است که به وسیلۀ آن اصالت ایمانِ افراد را می‌سنجد. عیسی این را به صراحت روشن می‌سازد که اگر کسی به او پشت کند و نپذیرد که عیسی آن ذات الهی است که جانش را برای گناهان فدیه نمود و از مرگ برخاست، آن شخص خدای حقیقی را نمی‌شناسد و او را دوست ندارد و حرمت نمی‌نهد.

محبت هرگز باعث گمراهی مسلمانان نخواهد شد. کسانی که قلبشان برای رستگار شدن مسلمانان می‌تپد وقتی می‌بینند که آنها هویت واقعی عیسی را نپذیرفته‌اند و به او ایمان ندارند، با گفتن اینکه مسلمانان خدای حقیقی را «می‌شناسند» یا «حرمت می‌نهند» یا «دوست می‌دارند»، آنها را گمراه نمی‌کنند و به بیراهه نمی‌کشانند. ما نمی‌توانیم از دل مردم باخبر باشیم، پس چطور می‌دانیم که آنها خدای حقیقی را می‌شناسند و او را حرمت می‌نهند و دوستش می‌دارند؟ ما جانمان را می‌نهیم تا عیسی را بدیشان بشناسانیم. اگر به او ایمان آورند، آن‌گاه، خدا را می‌شناسند و دوست می‌دارند و حرمت می‌نهند. ولی، اگر ایمان نیاورند، او را نشناخته‌اند و حرمت ننهاده‌اند و دوست نداشته‌اند. عیسی سنگ محک است.

نکتۀ کلام عیسی در انجیل لوقا ۱۰:‏۱۶ نیز همین است: «هر که مرا حقیر شمارد فرستندۀ مرا حقیر شمرده باشد.» و متی ۱۰:‏۴۰: «کسی که مرا قبول کرده فرستندۀ مرا قبول کرده باشد.» و یوحنا ۵:‏۴۶: «اگر موسی را تصدیق می‌کردید، مرا نیز تصدیق می‌کردید.»

محبت‌آمیزترین کاری که می‌توانیم برای مسلمانان یا هر شخص دیگری انجام دهیم این است که کل حقیقت را دربارۀ عیسی مسیح بدیشان بگوییم و در همان حال با فداکاری به آنها توجه و رسیدگی نماییم و راغب باشیم که به خاطرشان متحمل رنج و سختی گردیم، نه اینکه رهایشان کنیم و سپس به آنها التماس کنیم که از «عبادتِ بیهوده» (مرقس ۷:۷) بازگردند و ایمان آورند که مسیح آن منجی است که مصلوب گشت و از مردگان برخاست تا گناهانشان را بیامرزد و بدیشان امید حیات جاودان بخشد. برای ما شادی عظیمی خواهد بود که از میان همۀ مسلمانان جهان برادران و خواهرانی داشته باشیم.

خروج از نسخه موبایل